A tésztához: 60 dkg liszt, 20 dkg zsír, 20 dkg cukor,
2 tojás, 1 sütõpor, 2 vaníliás cukor, 3-4 .evõkanál
tejföl
A krémhez: 2 tojás, fél liter tej, 2 vaníliás
puding, 15 dkg cukor, 1 vaníliás cukor, 25 dkg margarin
A töltelékhez: 1,5 kg alma 2 evk. vaj, 10 dkg cukor, 2 mokkáskanál
fahéj.
A tészta alapanyagait összegyúrom, 3 részre osztom
és vékony lapokat sütök belõle. A pudingporhoz
2 evõkanál cukrot keverek, fokozatosan hozzáadom a tejet,
sûrûre fõzöm, és belekeverem a tojásokat·
A krémet hûlni hagyom. Az almát megreszelem, kevéske
vajon addig párolom, amíg a leve elfõ és cukorral,
faéjjal ízesítem.
A krémhez a margarint habosra keverem a cukorral, majd összekeverem
a kihûlt pudinggaI, amikor az kihûlt,
Egy tésztalapot visszateszek a tepsibe, rákenem a krémet,
ráteszem a másik lapot, ráhalmozom az almatölteléket,
és befedem a harmadik lappal.
Egy napig állni hagyom, hogy megpuhuljon. Tálalás elõtt
négyzetes szeletekre vágom, ízlés szerint porcukorral,
reszelt csokival díszítem.
Jó étvágyat.