ALMÁSKRÉMES

A tésztához: 60 dkg liszt, 20 dkg zsír, 20 dkg cukor, 2 tojás, 1 sütõpor, 2 vaníliás cukor, 3-4 .evõkanál tejföl
A krémhez: 2 tojás, fél liter tej, 2 vaníliás puding, 15 dkg cukor, 1 vaníliás cukor, 25 dkg margarin
A töltelékhez: 1,5 kg alma 2 evk. vaj, 10 dkg cukor, 2 mokkáskanál fahéj.

A tészta alapanyagait összegyúrom, 3 részre osztom és vékony lapokat sütök belõle. A pudingporhoz 2 evõkanál cukrot keverek, fokozatosan hozzáadom a tejet, sûrûre fõzöm, és belekeverem a tojásokat· A krémet hûlni hagyom. Az almát megreszelem, kevéske vajon addig párolom, amíg a leve elfõ és cukorral, faéjjal ízesítem.
A krémhez a margarint habosra keverem a cukorral, majd összekeverem a kihûlt pudinggaI, amikor az kihûlt,
Egy tésztalapot visszateszek a tepsibe, rákenem a krémet, ráteszem a másik lapot, ráhalmozom az almatölteléket, és befedem a harmadik lappal.
Egy napig állni hagyom, hogy megpuhuljon. Tálalás elõtt négyzetes szeletekre vágom, ízlés szerint porcukorral, reszelt csokival díszítem.

Jó étvágyat.